diumenge, 4 d’octubre del 2009

Maria Rosa

El llibre Maria Rosa d’Àngel Guimerà tracta sobre una dona casada, la Maria Rosa, obra d’estil amorós i dramatúrgic, dividida en 3 actes i cada acte en escenes.

La Maria Rosa, casada amb l’Andreu el qual està a Ceuta arrestat per assassinar al seu capatàs, encara que ell era innocent, ella comença a estar desesperada perquè fa temps que no rep noticies d’ell.


Un bon dia arriba una carta i la gent de la carretera, que era amb qui treballava la Maria Rosa, la van agafar ja que no sabien a qui anava dirigida.
La gent que treballava a la carretera era gent analfabeta, un dels problemes que tenien era la dificultat per viure, perquè no els hi pagaven mai a temps.
La van obrir i la van llegir, posava que l’Andreu havia mort, van preferir no dir-li res a la Maria Rosa, fins que li van dir.
El Marçal, el veritable assassinat del capatàs està enamorat de la Maria Rosa, és per això que es va treure de sobre a l’Andreu, però això no se sabrà fins al final de l’obra.
El Marçal i la Maria Rosa es casen, un fet que va trigat molt en passar perquè la Maria Rosa no tenia ulls per altre home que no fos l’Andreu encara que estigués mort, al final acaba caient i es casa amb el Marçal, que li confessa tota la realitat sobre la mort de l’Andreu, per aquesta raó la Maria Rosa actua matant-lo.

En aquesta obra també es troben altres personatges, com els nombrats anteriorment, els que treballen a la carretera, a destacar:

El Quirze i la Tomasa, que tenen una forma d’estimar-se un tant peculiar, es barallen continuament

En Badori, que està “gelós del Marçal perquè també està enamorat de la Maria Rosa, i la vol aconseguir.

1 comentari:

  1. Melanie!
    Sembla que el comentari l'hagis deixat a mitges. A més, no integres els altres punts que vaig dir que havíeu de preparar: no només era un resum de l'argument. Havíem d'anar més enllà.
    Vigila perquè tens construccions força incorrectes: "la Maria Rosa, obra d'estil amorós", "l'Andreu el qual està a Ceuta","assassinar al capatàs", "innocent, ella comença a estar","no els hi pagaven mai a temps","mort, van preferir", "eñl veritable assassinat", "treure de sobre a l'Andreu", "ulls per altre home", "mort, al final"," també es troben altres personatges", "nombrats", "carretera, a destacar".
    L'ortografia no la portes malament, però les funcions de llenguatge fluixeigen.

    ResponElimina